Datanetwerken

Een datanetwerk moet vooral betrouwbaar en veilig zijn. Het aanleggen van een datanetwerk is bepaald geen eenvoudige klus; het behelst veel méér dan ‘hier een kabel, daar wat draadjes, de boel aansluiten en klaar is kees’. Bossink installatietechniek beschikt samen met zijn partners over ruime kennis ten aanzien van datanetwerken: van het aanleggen van de bekabeling tot aan de levering en het onderhoud van de actieve apparatuur die op uw netwerk is aangesloten. Wij bespreken vooraf altijd welke behoeften er zijn, waar rekening mee gehouden moet worden en wat eventueel in de toekomst nodig zou kunnen zijn.

Verschillende soorten datanetwerken:

Categorie 5e datanetwerken; worden met een bandbreedte van 100Mhz gebruikt voor zowel 100Mb als 1000Mb datanetwerken. De kabel is geschikt voor datanetwerken zoals Ethernet en het gebruik van andere signalen.
Categorie 6 datanetwerken; Deze kabel biedt standaard de prestaties van 250 Mhz en is geschikt voor 10Mb, 100Mb (Fast Ethernet), 1000Mb (Gigabit Ethernet) en de 10-Gigabit Ethernet (maximale lengte hierbij is 37-55 meter).
Categorie 6a datanetwerken; Deze kabel is gespecificeerd voor 10GBit/s datanetwerken. De kabel heeft een bandbreedte van 500Mhz.
Categorie 7 datanetwerken; De Cat7 kabel is gecreëerd om de 10GBit Ethernet van meer dan 100 meter van koperen bekabeling mogelijk te maken. De kabel heeft een bandbreedte van 1200Mhz.
Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wenst of een offerte wilt aanvragen.

Presets Color
Download